09 / 07
Σάββατo,
Δημοσίευση : 14 / 02 / 2016  08:00
Τελευταία ενημέρωση : 14 / 02 / 2016  02:50
Συνταγή για μανιταρόσουπα

Υλικά

  • ½ κιλό μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 λίτρο ζεστό νερό
  • 1/3 κούπας ρύζι καρολίνα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • ¼ κούπας χυμό λεμονιού
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • ¼ κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και αφού ζεστάνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα.
  3. Ακολούθως ρίχνουμε νερό, άνηθο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, τότε ρίχνουμε και το ρύζι.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα μανιτάρια και το ρύζι να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
  5. Για να φτιάξουμε το αυγολέμονο για τη σούπα, σε ένα βαθύ πιάτο ή σε ένα μπολ, χτυπαμε ελαφρά το ασπράδι του αυγού και το χυμό λεμονιού. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας.
  6. Το αυγολέμονο είναι έτοιμο και το αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σούπα ανακατεύοντάς το με τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μπορούμε να απολαύσουμε τη μανιταρόσουπα.
LIKE THIS ?
Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ιούλιος 2016
ΚΥ
ΔΕΥ
ΤΡΙ
ΤΕΤ
ΠΕΜ
ΠΑΡ
ΣΑΒ
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
Στείλτε μας την εκδήλωσή σας στο eSalonikiNews@gmail.com και θα καταχωρηθεί στην ατζέντα μας
FIND US
K.T.P. DIGITAL MEDIA
A: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Μητροπόλεως 87
546 22 - Θεσσαλονίκη
T: +30 2311 2060 63
E: eSalonikiNews@gmail.com
© 2014 www.e-saloniki.gr, all rights reserved - Web Design by Netplanet
Κατασκευή Ιστοσελίδων