Δημοσίευση : 15 / 02 / 2016 17:00
Τελευταία ενημέρωση : 15 / 02 / 2016 17:51

Ψαρονέφρι με σάλτσα κρασιού
Υλικά για 2-4 άτομα
- 3 κομμάτια ψαρονέφρι, κομμένα σε τέσσερα κομμάτια
- 150 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 3 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε ροδέλες
- 2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
- 1 φλιτζάνι του καφέ κρέμα γάλακτος
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- 2 κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
- Πιπέρι (καλό είναι να έχουμε ένα μείγμα από διάφορα πιπέρια)
- Θυμάρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πιέζουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να ανοίξουν και να απλώσουν λίγο. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος στο τηγάνι και τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές χαμηλώνοντας την φωτιά. Όταν αρχίζουν και ροδίζουν, τότε αλατίζουμε.
- Στη συνέχεια βάζουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού, τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, τα αγγουράκια τουρσί, 2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη, το μείγμα από τα πιπέρια, 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και τέλος το μισό λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου 10 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο το ψαρονέφρι, το βάζουμε σε πιάτο.
- Στο τηγάνι φροντίζουμε να μείνει λίγη σάλτσα και προσθέτουμε το υπόλοιπο λευκό κρασί ώστε να δέσει. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ρίχνουμε τη σάλτσα στο ψαρονέφρι και σερβίρουμε.
LIKE THIS ?
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ιούλιος 2016
ΚΥ
ΔΕΥ
ΤΡΙ
ΤΕΤ
ΠΕΜ
ΠΑΡ
ΣΑΒ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Στείλτε μας την εκδήλωσή σας στο eSalonikiNews@gmail.com και θα καταχωρηθεί στην ατζέντα μας
© 2014 www.e-saloniki.gr, all rights reserved - Web Design by Netplanet